Webdesigners in 2013

Hoewel het jaar al weer een maand oud is, staan we nog maar aan het begin. Zeker dit jaar merken we nu al, staat alles nog in het teken van ‘crisis’. De een zal het meer merken dan de ander, maar het is natuurlijk ook interessant om te zien hoe hier door webdesign bureaus mee wordt omgegaan.

“Hoe ga je als bedrijf om met de recessie en wat zijn de plannen voor 2013”; was de vraag die ik hen stelde.

De een merkt er niet veel van, de ander bereidt zich terdege voor op mindere tijden, maar allemaal zijn ze ambitieus en zien ze de toekomst vol kansen.

Connexx

Webdesign & Reclamebureau Connexx ziet de recessie juist als een kans. “Het belang van websites en mobiele applicaties wordt steeds groter. Dit jaar zullen wij – zoals afgelopen jaren – juist weer extra investeren in mensen én kennis om onze positie in de markt verder te verstevigen én uit te bouwen”, aldus Reinout Bouman van Connexx.

“Ook is dit in onze visie juist de tijd om te laten zien dat je er bent, bijvoorbeeld met promotiecampagnes en deelname aan events’. Dit geldt overigens voor alle branches – juist in tijden van ‘crises’ kunnen hoogwaardige spelers zich onderscheiden van de rest. Kortom: ‘Ondernemen!'”

Connexx.nl

De Webmakers

Cor Riezouw van de Webmakers gaat juist door zoals ze in 2012 ook al aan de slag waren:
“Echt last van de crisis hebben wij vooralsnog niet. Echter weten we niet wat 2013 gaat brengen. Het eerste kwartaal hebben we nog ruim voldoende werk.

Ons plan is nog betere stroomlijning van de workflow, nog betere service en betere aftersales. Verder willen we ons duidelijk profileren als het grootste en beste webdesign bureau van de Alblasserwaard”, aldus Cor.

de webmakers

Slik

Tenslotte Janneke van Kester, van internetbureau Slik uit Rotterdam. Op de vraag hoe zij omgaan met de recessie en wat hun plannen zijn voor 2013 is ze resoluut: “Investeren! Investeren in mensen. Investeren in kennis. Investeren in projecten en investeren in contacten.

Met al deze investeringen zorgen we ervoor dat we een stevig portfolio neerzetten en onze skills constant verbeteren. Én we steken veel energie in het zichtbaar zijn op allerlei vlakken. Online, maar ook offline. Dit alles zorgt ervoor dat wij als een gezond bedrijf onze passie kunnen blijven uitvoeren!”

Slik.eu

Wat zijn jouw plannen voor 2013?

Maandag 20 augustus een interview met Clen Verkleij over zijn unieke planner

"Eigenlijk is energie de basis van alles. Als je energie hebt, dan ben je blij".

Wil je op de hoogte worden gebracht als dit interview online staat? Laat je mailadres achter en je krijgt een update!Bjorn

Andere mensen boeien mij enorm. Door middel van interviews wil ik graag weten wat mensen inspireert en hoe ze in het leven staan. Op deze website schrijf ik de interviews.

4 Comments

 1. Ik zou graag wat meer informatie willen, over het zelf maken van websites. Ik wilde het altijd graag leren, maar het is voor mij gewoon te duur. ik heb een wao uitkering, en wil toch graag iets ondernemen. Ben zelf erg technisch, en bouw zelf mijn eigen pc systemen in elkaar om zo ook de kosten te drukken. Doe dit als hobby, en als iemand problemen heeft ga ik erheen en kijk wat het probleem is. Mocht er hardware stuk zijn, dan zeg ik wat ze moeten kopen en vervang het. Maar ik zit al veel te lang thuis en mag niet meer werken in een bedrijf, dit zei de UWV arts door problemen met mijn rug en maagontsteking en vele stress. Wil graag informatie over Webdesign

  Met vriendelijke groet,

  A van der Heide

 2. op internet zoeken naar de basis html, en dan veel gaan oefenen, en veel vragen, hoe je bij een probleem moet zoeken naar de oplossing, en blijven proberen, doe ik ook, 2 jaar geleden kon ik niks, en nu gaat t stukken beter, met dank aan iedereen die me geholpen heeft, op een of andere manier

 3. Ik zou zeer graag aan webdesign doen, maar weet niet hoe er aan te beginnen. Er zijn natuurlijk altijd oplossingen, maar dat gaat bij mij financieel niet.

 4. @ A van der Heide,

  Je kan ook webdesign leren in avondonderwijs.
  Ikzelf ben van België, en als je van een uitkering leeft, dan kan je via VDAB zelfs gratis opleiding volgen.

  Het internet is natuurlijk ook een goed startpunt om webdesign te leren.

  Zeker in het begin ken je een goedkoop hostingpakket aankopen, zodat je voor enkele euro's kan starten met de ontwikkeling van een eigen website, zodat je stap voor stap "webdesign" kan leren.

  Met vriendelijke groeten,
  Johan Santamaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *