The Vandal – Verbonden met fietsen

Onlangs was ik op de Markt van Morgen. Een sfeervolle kleine markt voor creatieven.

Nu kijk ik graag wielrennen en dus werd mijn oog getrokken naar de kraam waar fraaie t-shirts te vinden waren met wieler afbeeldingen.

Soms mag je jezelf een cadeautje geven

dus kocht ik een van de shirts met daarop een afbeelding van de Belgische wereldkampioen wielrennen in 1958; ‘Stan Ockers’.

Nieuwsgierig naar de persoon achter de kraam heb ik wat vragen afgevuurd aan Toon Claessens alias The Vandal.

Toon is al van jongs af aan gepassioneerd door het wielrennen en de fiets in het algemeen: “Ik doe zelf een aantal fiets sporten zoals MTB wegkoersen en bike polo.”

“Zowel in het secundair als in de hogeschool heb ik een opleiding grafische vormgeving gevolgd, mede door mijn achtergrond als grafisch vormgever ben ik een jaar geleden begonnen met het customizen van fiets frames door deze te spuiten, bestickeren en beschilderen, en bijhorende t-shirt prints.”

shirt wielrenner Stan Ockers

Onder de naam “The Vandal”

is Toon nu bezig met een kleding lijn/ custom-frame-bewerking rond het thema fietsen.

“De fiets staat steeds in elk ontwerp centraal.”

“Wat ook belangrijk is voor mij en wat ik ook zoveel mogelijk in de collectie probeer te steken is het ecologische dat toch sterk verbonden is met de fiets. Zo probeer ik zoveel mogelijk met ecologische t-shirt te werken en druk ik alles met inkt op waterbasis.”

“Als ‘The Vandal’ werk ik al enkele jaren als grafisch vormgever. Ik haal mijn inspiratie vaak uit Street Art en probeer ook in veel van men werk dat ‘straat-rebels’ kantje te steken en niet teveel binnen de lijntjes te kleuren,” aldus Toon.

“Mijn inspiratie komt vooral uit de oude wielerklassiekers,

de oude helden zoals Van Looy, Merckx, Van Steenbergen en de hele sfeer die rond deze volkssport hangt.”

“Ik probeer het merk ook wat breder te houden om zo ook mensen aan te spreken die niet zo zeer van het wielrennen op zich houden maar van het fietsen zelf en van het ecologisch idee dat er rond hangt.”

Toon verkoop zijn t-shirts en fietsen ondertussen in een zestal winkels, dit zijn popup shops maar ook galeries en fietswinkels.

En sinds kort is ook de webshop klaar!

the Vandal

http://www.thevandal.be.

Maandag 20 augustus een interview met Clen Verkleij over zijn unieke planner

"Eigenlijk is energie de basis van alles. Als je energie hebt, dan ben je blij".

Wil je op de hoogte worden gebracht als dit interview online staat? Laat je mailadres achter en je krijgt een update!Bjorn

Andere mensen boeien mij enorm. Door middel van interviews wil ik graag weten wat mensen inspireert en hoe ze in het leven staan. Op deze website schrijf ik de interviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *