Fan van WordPress

Wordpress logoWordPress is misschien wel het meest gebruikte content management systeem van dit moment. Het is in ieder geval enorm populair. Bas van der Lans is een groot liefhebber van WordPress en hij vindt dat bedrijven en ondernemers ook WordPress zouden moeten gaan gebruiken. De redenen waarom en de manier waarop heeft hij beschreven in een eboek. Eerst maar eens vragen waarom hij dit eboek dan wel geschreven heeft en waarom hij dan zo’n fan is van WordPress.

Van ‘buurjongen’ tot ondernemer

“De wereld verbeteren door middel van creativiteit.”

Bas is gegroeid van de ‘buurjongen die een website in elkaar knutselt’, tot een ondernemer die met een team zelfstandige professionals dagelijks grote merken en bureaus adviseert en traint over het strategisch inzetten van Open Source Software; voornamelijk WordPress. Hij is nu ondernemer bij Van Ons. Hiervoor heeft hij verschillende stages gelopen en een opleiding Communicatie en Multimedia design gedaan.

WordPress heeft voordelen

Maar waarom is hij dan zo’n fan van WordPress? “Milan van Bruggen noemde voor wat betreft de case “The Voice of Holland” twee grote voordelen:
– De korte time-2-market: Je kunt zéér snel ontwikkelen op basis van WordPress;
– De extreme gebruiksvriendelijkheid van WordPress als Content Management Systeem.”
Aldus Bas, “Ik ga daar volledig in mee. Natuurlijk gelden deze twee voordelen voornamelijk voor grote bureaus. Voordeel voor ondernemers en beginnende ontwikkelaars vind ik ten eerste de flexibiliteit van WordPress en ten tweede het gemak waarmee je de basics kan leren.”

Er zijn veel andere systemen waarmee je een website op kunt zetten.
“Ten opzichte van andere content management systemen vind ik WordPress zo fijn omdat de software elke versie beter wordt, zegt Bas. “Andere CMS-en worden elke versie uitgebreider; dat brengt een risico met zich mee.”

Eboek over WordPress

Eboek WordPress voor ondernemersBas heeft een eBoek geschreven over WordPress. Dat heeft hij echter niet zomaar gedaan: “Het boek is echt ontstaan vanuit een behoefte. Ik word regelmatig voor WordPress workshops gevraagd.

In een workshop kun je nooit alle belangrijke mogelijkheden van WordPress uitleggen.
De functionele informatie kun je door middel van het eBook lezen en zelf doen. In je eigen tempo. Dat werkt makkelijker dan wanneer het gewoon verteld wordt. De workshops maken enthousiast, het WordPress Handboek is vervolgens hét naslagwerk om zelf aan de slag te gaan. Maar ook zonder workshop kan je het boek prima gebruiken!”

Beginnen met WordPress

bas van der lans“Daarnaast kreeg ik aan de hand van de artikelen op BasvanderLans.nl vaak vragen: ‘Leuk wat je schrijft, maar waar begin ik nou, met WordPress?’.
Het ‘WordPress Handboek voor Ondernemers’ is letterlijk een antwoord op deze vraag.

25 video’s

Omdat het boek elke paar weken geüpdate wordt – zo snel ontwikkelt WordPress ook – is het zonde dit te drukken. Daarnaast bevat het boek een ruim 25 video’s, deze werken natuurlijk niet als het eBoek geprint wordt.”

“De wereld verbeteren door middel van creativiteit.” is voor Bas een duidelijke toekomstvisie. “Het is makkelijk geroepen, maar niet minder waar.

Werken ‘met internet’ is zó veranderlijk wat het tot een prachtig vakgebied maakt. Mijn uitdaging is snappen hoe ontwikkelingen plaatsvinden, in plaats van accepteren dát ze plaatsvinden.”

San Fransisco Wordcamp

Hij doet dit door zoveel mogelijk relevante evenementen te bezoeken, zoals WordCamp San Francisco in augustus (ga je mee?).

“WordPress krijgt op steeds meer evenementen prominent de aandacht en grote merken en bureaus merken dit. Hierdoor wordt het draagvlak voor WordPress elke dag groter. Dit zorgt ervoor dat ik bij Van Ons maar ook veel andere WordPress enthousiastelingen bijna wekelijks om tafel mogen zitten voor Nederlands mooiste bedrijven. Dat is gaaf!”

Nog een laatste tip van Bas:”Echt goede (X)HTML(5) / CSS / PHP-ers zijn goud waard. En kan jij lezen en schrijven met WordPress? Schroom niet om af te studeren bij Van Ons!”

Maandag 20 augustus een interview met Clen Verkleij over zijn unieke planner

"Eigenlijk is energie de basis van alles. Als je energie hebt, dan ben je blij".

Wil je op de hoogte worden gebracht als dit interview online staat? Laat je mailadres achter en je krijgt een update!Bjorn

Andere mensen boeien mij enorm. Door middel van interviews wil ik graag weten wat mensen inspireert en hoe ze in het leven staan. Op deze website schrijf ik de interviews.

2 Comments

  1. WordPress is fantastisch als weblog of vergelijkbare websites waarbij snel telkens nieuwe versie content komt. Maar op Frankwatching werd juist deze week het CMS Joomla! aangesprezen. Inderdaad vanwege de diversiteit van die software. Is WordPress dus niet een one-market-product?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *